Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

BankGiro Loterij nieuwe partner zomerconcerten Concertgebouw

Redactie Livescope 20 september 2018

De BankGiro Loterij is de nieuwe partner van Het Koninklijk Concertgebouw in de zomermaanden juli en augustus. Met de BankGiro Loterij ZomerConcerten zet de cultuurloterij van Nederland de traditie voort die Robeco in 1989 begon. De loterij kijkt met veel respect naar de 30-jarige samenwerking en treedt graag in de voetsporen van deze gewaardeerde cultuursponsor.

De succesformule van de zomerprogrammering blijft met de BankGiro Loterij intact: twee maanden lang een grote variëteit aan laagdrempelige concerten van hoge kwaliteit voor een divers publiek, met een gezamenlijke ambitie die toegankelijkheid nog verder uit te bouwen.  

VIP-Kaart

BankGiro Loterij heeft daarom ook al een duidelijk idee over de invulling van het partnership, want deelnemers aan de BankGiro Loterij moeten zeker iets van de nieuwe samenwerking gaan merken. Zij kunnen straks met hun BankGiro Loterij VIP-KAART met voorrang en met 50% korting kaarten bestellen voor de ZomerConcerten. Met hun deelname ondersteunen zij tegelijk Het Concertgebouw Fonds, dat deze bijdrage gebruikt voor onder meer de instandhouding en verdere verduurzaming van het monumentale pand.

Verdieping samenwerking 

De BankGiro Loterij en Het Koninklijk Concertgebouw hadden al een samenwerking, die nu met de ZomerConcerten volgens Daan Peters, managing director van de BankGiro Loterij, een verdieping krijgt. De zomerprogrammering is een mooi initiatief dat wij graag willen voortzetten. Daarnaast sluit dit naadloos aan bij onze missie om cultuur te behouden en toegankelijk te maken voor een breed publiek.”

Nieuwe concertvormen

Simon Reinink, algemeen directeur Het Concertgebouw, vult Peters aan. “Het Concertgebouw is zeer verheugd over de uitbreiding van de samenwerking met de BankGiro Loterij. Het stelt ons in staat blijvend te werken aan nieuwe concertvormen en nieuwe artistieke wegen. Het zomerprogramma van Het Concertgebouw is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ijkpunt voor muziekliefhebbers in juli en augustus. Met deze samenwerking maken we dat nóg toegankelijker.”

Foto: Daan Peters en Simon Reinink. Foto: Jop Starmans