Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Spotify veruit populairste muziekstreamingdienst in Nederland

Redactie Livescope 7 augustus 2018

Nederlanders luisteren het liefst naar muziek via Spotify. De digitale muziekservice is de populairste muziekstreamingdienst in ons land. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Maar liefst 5,8 miljoen Nederlanders maken gebruik van zowel de gratis als betaalde variant van Spotify. Apple Music met 1,1 miljoen gebruikers en Deezer (900.000) volgen op grote afstand. Ruim de helft (53%) van de Nederlandse Spotify-gebruikers heeft een betaald account. Bij Deezer en Apple Music is dit respectievelijk 50% en 24%. Wereldwijd heeft ongeveer een derde van alle Spotify-gebruikers een betaald account.

Volgens Telecompaper ligt dit cijfer in Nederland zo hoog, omdat telecomproviders als KPN (Spotify), Vodafone (Napster) en T-Mobile (Deezer) deals met muziekstreamingdiensten sluiten.

Telecompaper keek voor het rapport naar cijfers over het tweede kwartaal van 2018.

Meer gebruikers wereldwijd

Spotify maakte vorige week zelf bekend dat het aantal gebruikers wereldwijd is gegroeid naar 180 miljoen. Dat is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 138 miljoen consumenten maandelijks gebruikmaakten van de dienst. 

Van de 180 miljoen abonnees hebben er 83 miljoen een betaald abonnement. Dat aantal is vergeleken met het tweede kwartaal van 2017 met 40 procent toegenomen. Europa heeft met een aandeel van 37 procent het grootste aantal maandelijkse actieve gebruikers, gevolgd door Amerika met 31 procent.


Headerfoto: Flickr (cc) downloadsource.fr