Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Simpel vrienden zoeken op Lowlands met Ikstahier.nu

Pieter Van der Meer 16 augustus 2018

Elke festivalganger kent het wel: op een groot festivalterrein raak je je vrienden altijd wel een keer kwijt. Met verwarrende appberichtjes als "ik sta links vooraan" kom je meestal niet dichterbij de locatie van je vrienden. Bij Lowlands wordt dat zoeken naar vrienden dit weekend veel eenvoudiger met ikstahier.nu

De website Ikstahier.nu werd bedacht door drie vrienden die regelmatig naar festivals gingen. Daar raakten ze elkaar vanzelfsprekend ook wel eens kwijt. Ze merkten dat het zoeken naar elkaar met een smartphone een uitdaging kan zijn bij een festival. Doordat veel mensen bij elkaar zijn kan het lastig zijn om je appjes snel bij de ander te krijgen. Het grootste probleem ligt in GPS, die niet nauwkeurig genoeg is om je exacte locatie door te geven.

Kruisje op plattegrond

Ze bedachten daarom een oplossing die die twee problemen handig omzeilt. Het is niet een aparte app, want "nóg een extra app, daar zit niemand op te wachten", zoals ze zelf melden op hun website ikstahier.nu. Via die pagina kunnen festivalbezoekers namelijk een schematische plattegrond van de verschillende stages op het festivalterrein downloaden. In Whatsapp kan vervolgens met een kruisje of emoji een locatie worden aangegeven. De plaatjes zijn bewust klein gehouden in kb's, zodat ze ook makkelijk verstuurd kunnen worden bij weinig bereik.

Eerder al bij BKS en Pinkpop

Dit weekend kunnen Lowlands-gangers ook plaatjes van de Alpha, Armaddillo, Bravo, Charlie, India, Lima, Hacienda, Heineken en X-Ray downloaden om snel een locatie op te tekenen. Eerder werden de plattegrondjes al volop gebruikt bij Best Kept Secret en Pinkpop.

Zonder opsmuk

Wat opvalt bij deze slimme oplossing is dat het echt vanuit de bezoeker is ontstaan. Op de website geven de bedenkers aan dat ze niet verbonden zijn aan een organisatie of festival. Ze hebben de website ook simpel gehouden voor mobiel gebruik zonder opsmuk en reclame. 

Meer info: Ikstahier.nu