Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Organisator Q-dance breidt uit naar China

Remco Tervoort 13 augustus 2018

Na evenementen in Zuid-Korea en Taiwan zet Q-dance een nieuwe stap in Azië. Het Nederlandse bedrijf maakt zich klaar voor een debuut in China, waar het een Q-dance Take Over zal doen op het Asgard Music Festival.

Q-dance lijkt nu definitief voet aan de grond te hebben gekregen in Azië. De Nederlandse organisator van dance-evenementen is de laatste jaren sterk gegroeid en breidt snel uit naar andere landen. Eerder dit jaar deed Q-dance een take over in Taiwan tijdens het Looptopia Festival. In Zuid-Korea sloot Q-dance het World DJ Festival af met een Q-dance take over.

De festivalindustrie in Azië groeit gestaag. Landen als China, Thailand en Hong Kong organiseren allemaal grote, meerdaagse festivals. Deze festivals trekken ook de aandacht van grote merken als Budweiser, adidas en Hauwei.

In China is de festivalcultuur nog relatief jong in vergelijking met Amerika en Europa. In 2000 vond het eerste officiële muziekfestival plaats. Achttien jaar later staan er bijna 300 festivals voor dit jaar gepland.

Australië en Chili

Q-dance ziet deze groei uiteraard ook en betreedt nu de Chinese markt. Het zal op 8 september de hardere stijlen vertegenwoordigen in de buitenlucht van de stad Changsha. 

China wordt hiermee toegevoegd aan de inmiddels lange rij met landen waar Q-dance is geweest, zoals Amerika, Australië en Chili. 


Headerfoto: Wikimedia CC 4.0