Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Opvallende activaties op Wilderness Festival: van croquet tot kroonluchter

Remco Tervoort 17 augustus 2018

Het Wilderness Festival in Engeland is met recht uniek te noemen. Het is één van de meest chique festivals van Groot-Brittannië op een prachtig landgoed en voormalig premier David Cameron is er vaste gast. Naast workshops van exclusieve champagne-, gin- en wodkamerken kun je op het festival ook meedoen aan het Sock Wrestling Championship of Disco Dodgeball. Alle reden om de activaties op het Wilderness Festival onder de loep te nemen.

Het Wilderness Festival is een relatief klein, 4-daags festival waar het draait om veel meer dan alleen muziek. Naast optredens van bekende artiesten, kun je als bezoeker ook genieten van het gesproken woord - zo trad Benedict Cumberbatch vorig jaar nog op - of een spa-behandeling. Bovendien heeft elke dag een eigen thema en wordt van de bezoekers verwacht dat ze zich aan de dresscode houden. Maar bovenal is het Wilderness Festival een plek waar je veel zelf kunt doen en uitproberen. Dat zie je terug in de activaties.

Coconut Collaborative

Het merk van de zuivelvrije kokosyoghurt stond dit jaar voor het eerst op het Wilderness Festival en dat hebben de bezoekers geweten. Coconut Collaborative focuste zich op gezondheid en bewegen en organiseerde onder meer HIIT danslessen, meditatiesessies en workshops hoe je je eigen kambucha kunt maken. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was er wel iets te doen.

Haus of Victorinox

Op het eerste oog is het een aparte match: een merk dat Zwitserse zakmessen maakt en een muziekfestival. Maar Haus of Victorinox is uitgegroeid tot een begrip. In het ‘huis’ vonden workshops en lezingen plaats verzorgd door bekende artiesten of avonturiers. Meest opvallend: een sessie over 3D printen. 

PIMM’S

PIMM’S koos voor het tweede jaar op rij voor een opvallende activatie. Het likeurmerk nodigde iedereen uit een potje croquet te komen spelen. Croquet wordt in Engeland voornamelijk nog gespeeld in privéclubs en de sport past daarom goed bij het Wilderness Festival. Tijdens het sporten kon men uiteraard genieten van een zomers drankje, verzorgd door PIMM’s.

Ginn Palace Wilderness Festival

Sipsmith 

Sipsmith zorgde by far voor de meest indrukwekkende aankleding van een area. Het ginmerk bouwde het Gin Palace, compleet met kroonluchter. Daarnaast verzorgde Sipsmith verschillende masterclasses, zoals ‘The Art of Martini’.

Vivobarefoot

Wist je dat festivalgangers gedurende een weekend gemiddeld 24 kilometer lopen? Je voeten krijgen behoorlijk wat te verduren en daarom zorgde Vivobarefoot ervoor dat de voeten van bezoekers van het Wilderness Festival genoeg aandacht kregen. Van yoga en toe-ga, tot wandelingen in de natuur en voetentherapie. Elke sessie van Vivobarefoot op het festival zat vol.

Bron: Wilderness Festival


Headerfoto: Flickr (cc) Paul Carless