Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Finse festivalbezoekers zingen voor gratis rit in elektrische taxi

Remco Tervoort 12 juli 2018

Bezoekers van het festival Ruisrock konden zich afgelopen weekend op een wel heel bijzondere manier over het festivalterrein verplaatsen. Door liedjes te zingen werd je gratis rondgereden in een elektrische auto.

De zogenaamde ‘Singalong Shuffle’ werd afgelopen weekend voor het eerst ingezet bij het Ruisrock Festival in Finland. Het is de eerste taxi die je betaalt door te zingen. Als onderdeel van een promotiestunt van Fortum, een bedrijf dat zich inzet voor groene energie, kregen bezoekers de mogelijkheid gratis over het festivalterrein te rijden in een volledig elektrische BMW i3. Het enige wat ze hiervoor hoefden te doen was liedjes zingen.

Een ingebouwde tablet zorgde ervoor dat passagiers zelf hun liedjes konden kiezen en eenvoudig de teksten mee konden zingen. Op het moment dat je stopte met zingen, stopte ook de auto met rijden. 

Het idee achter de campagne is te laten zien dat elektrische auto’s zo stil zijn dat je niet bang hoeft te zijn dat je jezelf niet meer kunt horen (zingen). Fortum wilde mensen op een leuke manier tonen hoe comfortabel en gemakkelijk het is met een elektrische auto te rijden.