Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Parkpop en NUON zetten zich in voor duurzaam festival

Redactie Livescope 12 juni 2018

Parkpop, energiepartner NUON en de gemeente Den Haag slaan de handen ineen. Onder de noemer ‘Groen Parkpop 2020’ zetten de partijen zich samen in voor een volledig duurzaam festival in 2020. In drie jaar tijd wordt Parkpop volledig gevoed met groene stroom. Dit middels batterijen, geladen met stroom uit windmolens en zonnepanelen.

Komende jaren wordt structureel toegewerkt naar de volledige overgang op groene stroom. Zo wordt voor de komende festivaleditie in totaal acht Green Battery’s ingezet. Daarnaast wordt (zoveel mogelijk) gebruik gemaakt van biodiesel (aggregaten) in plaats van de zeer vervuilende dieselaggregaten. In 2019 neemt het gebruik van het aantal Green Battery’s toe en wordt het gebruik van biodiesel verder afgebouwd. In 2020 vindt vervolgens de volledige overstap naar Green Battery’s plaats.

Met ‘Groen Parkpop powered by Nuon Green Battery’ wil Parkpop samen met de gemeente Den Haag een voorbeeld geven aan het festivallandschap, waarbij andere Haagse evenementen snel zullen volgen en een (verdere) verduurzaming van evenementen collectief wordt omarmd.

Summerlabb EnergieQuiz 2018

Aandacht voor energietransitie is er dan ook volop op het festial zelf. Op zaterdag 23 en zondag 24 juni strijkt SummerLabb neer in het Zuiderpark Den Haag met de Summerlab EnergieQuiz. Diverse artiesten dagen bezoekers uit om mee te doen én mee te denken over de toekomst van energie. 

Parkpop onderneemt al diverse initiatieven om het festival steeds groener te maken:

  • Elektrische taxi’s: Parkpop steunt en stimuleert elektrisch vervoer door elektrische taxi’s tijdens het festival een gunstige opstelplaats te geven. Zo zullen meer bezoekers van en naar het festivalterrein gevoerd worden zonder uitstoot.
  • Stimulans OV: Parkpop stimuleert actief het gebruik van openbaar vervoer onder haar festivalbezoekers. Dit in nauwe samenwerking met diverse partners, waaronder de NS en de HTM die zorgen voor een optimale verbinding naar het festivalterrein.
  • Afvalverwerking: Parkpop stimuleert het scheiden van afval op het festivalterrein. Restafval wordt daarnaast afgevoerd naar een verwerkingsbedrijf waar dit wordt vervolgens weer wordt omgezet in energie.
  • Afbreekbare materialen:Parkpop gebruikt zoveel mogelijk biologisch afbreekbare materialen. Denk hierbij aan de catering, maar ook de gebruikte vloeistoffen voor de toiletcabine ’s zijn volledig afbreekbaar. Daarnaast wordt de urine omgezet in compost.
  • Duurzame aankleding: Parkpop maakt voor de inzet van al haar festivalaankleding gebruik van materialen die op een milieuvriendelijke wijze zijn vervaardigd. Dus zonder gebruik van schadelijke technieken en chemicaliën.

ZIE OOK: MOJO stapt in Parkpop Weekend