Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

ING België en Nederland samen sponsor Tomorrowland

Redactie Livescope 22 juni 2018

ING gaat een meerjarige samenwerking aan met Tomorrowland. De sponsoring van dit grootschalige Belgische outdoor festival is het eerste evenement waarbij ING België en ING Nederland gezamenlijk als sponsor optreden. Tomorrowland trekt verspreid over twee weekenden in juli jaarlijks 400.000 bezoekers van over de hele wereld.

Tomorrowland is een festival met een wereldwijd publiek: het trekt 400.000 bezoekers van over de hele wereld; ruim 200 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd en 30.000 bezoekers reizen hiervoor speciaal af het Belgische Boom. Onder het motto ‘Unite Forever’ heeft het festival live verbindingen met Abu Dhabi, Italië, Libanon, Malta, Mexico, Spanje en Taiwan. Bezoekers kunnen genieten van de wereldtop van dj’s op de verschillende podia. Vanaf volgend jaar zal er ook een wintereditie van het festival plaatsvinden in Alpe d’Huez.

Belgen en Nederlanders 


Hoewel Tomorrowland dus vele verschillende nationaliteiten aantrekt, zijn Belgen en Nederlanders ook trouwe gasten: meer dan de helft van de bezoekers zijn Belgen zijn en ongeveer 10% van de festivalgangers heeft de Nederlandse nationaliteit. Dat maakt het festival ook relevant voor ING België en ING Nederland.

Marie-Noëlle De Greef, Head of Branding, Advertising & Sponsoring ING België en Nederland: "ING kiest er in haar sponsoringsovereenkomsten voor om drie belangrijke maatschappelijke elementen te ondersteunen: muziek, kunst en voetbal. ING België biedt al tien jaar ondersteuning aan projecten in de muziekwereld. De keuze voor Tomorrowland sluit dan ook perfect aan bij de sponsorstrategie van de bank."

Betalen met Tomorrowland Bracelet 

ING heeft de doelstelling om mensen een stap verder te helpen, zowel zakelijk als privé. Dat doet de bank met producten en diensten die passen bij haar klanten. Dat is volgens De Greef ook te zien op Tomorrowland in de Tomorrowland Bracelet, de cashless betaalmethode die komende edities door ING wordt ondersteund. 

Tomorrowland is het eerste evenement dat ING België en ING Nederland samen sponsoren. De Greef: "Omdat Tomorrowland in België plaatsvindt, ligt de focus van het partnership op België, maar ING zal ook Nederlandse klanten en andere stakeholders betrekken bij dit bijzondere evenement. We kiezen voor een samenwerking voor de komende drie jaren die start vanaf de komende editie 2018. Op die manier kunnen Tomorrowland en ING een echte onderscheidende invulling geven aan dit project." Foto: Flicr (CC) / S. Camelot