Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Formule 1 en Nederlandse festivals vinden elkaar

Redactie Livescope 23 mei 2018

Wie dit jaar de festivals in Nederland bezoekt, ziet daar misschien ook een opvallende festivaltruck staan. De truck is van Ziggo, dat tot het einde van het Formule 1-seizoen langs vele festivals trekt ter promotie van de racegame-competitie Ziggo eBattle F1. Een mooie combinatie tussen (e)sport en de livebusiness.

In de festivaltruck kan iedereen gratis deelnemen aan de Ziggo eBattle F1 en strijden om de titel ‘beste simracer van Nederland’. De tour werd donderdag 19 april afgetrapt op het Arenaplein tijdens Ajax-VVV Venlo. Daarna werden onder meer Koningsdag Eindhoven en Bevrijdingsfestival aangedaan. De Ziggo eBattle F1 zal onder andere ook nog bij de Nijmeegse Vierdaagse te zien zijn. Het doel is meer publiek te trekken voor de competitie en een nieuwe doelgroep warm te maken voor Formule 1.

In de aanloop naar concerten in de Ziggo Dome en op pleinen door het hele land is de populaire gaming-competitie eveneens terug te vinden. Formule 1-analist Tom Coronel licht toe. "Het is een mooie verbreding op de raceweekenden. De deelnemers met de tien snelste rondetijden mogen het op donderdagavond tegen elkaar opnemen in onze jongerenshow, de eBattle Bar, een nieuw livestreamprogramma. En de twee snelsten mogen mij of Robert Doornbos als coach kiezen op vrijdagavond in het Formule 1 Café, de wekelijkse live Formule 1 talkshow op Ziggo Sport. Een geheel nieuwe opzet ten opzichte van vorig jaar." 

Versterken

De campagne van Ziggo is een goed voorbeeld van hoe sport en de livebusiness elkaar kunnen versterken. Festivals en concerten trekken veel mensen met verschillende achtergronden. Dankzij de simulator komen zij in aanraking met Formule 1 of wordt hun band met de sport en/of Ziggo versterkt. Festivals vergroten de beleving voor bezoekers met de festivaltruck en kunnen hen iets extra’s bieden.
 
De volledige touragenda is terug te vinden op Ziggo.nl/eBattle. Evenementorganisatoren die interesse hebben om de truck op hun event te plaatsen, kunnen contact opnemen met eBattle@emense.nl.