Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Tomorrowland trekt naar Alpen voor wintereditie

Redactie Livescope 16 maart 2018

Tomorrowland trekt volgend jaar naar de Franse Alpen. Het grootste dancefestival van Europa introduceert de allereerste wintereditie. Het wintersportgebied Alpe d’Huez Grand Domaine Ski is van 13 tot en met 15 maart 2019 dé plek voor 30.000 muziekliefhebbers. Tomorrowland Winter heeft als thema 'The Hymn of the Frozen Lotus'.

Het stadje Alpe d’Huez, dat het hart van het festival zal vormen, bevindt zich op bijna 2000 meter hoogte. Vrijwel alle podia zullen vanaf deze plek te voet bereikt kunnen worden. Het Grand Domaine is tijdens het festival alleen voor bezoekers van Tomorrowland bereikbaar.

"We geloven echt dat we in Alpe d’Huez de perfecte partner hebben gevonden om onze droom te realiseren: een wintereditie van ons festival", zegt Michiel Beers, bedenker en organisator van Tomorrowland. "We konden geen betere manier bedenken om ons 15-jarig jubileum met de People of Tomorrow te vieren en we kunnen niet wachten hen te verwelkomen in het betoverende winter wonderland."

Jaarlijkse traditie

Tomorrowland – in 2005 gestart als eendaags festival in België – is de afgelopen 13 jaar uitgegroeid tot wat wordt gezien als het beste dancefestival ter wereld. Inmiddels hebben er ook edities plaatsgevonden in de Verenigde Staten (TomorrowWorld) en in Brazilië (Tomorrowland Brasil).

Het is de bedoeling dat Tomorrowland Winter een jaarlijkse traditie wordt. "Wij hebben echt de ambitie om net zoals in België op lange termijn een festival neer te zetten. We hopen hier effectief zo lang mogelijk te kunnen blijven", aldus woordvoerster Debby Wilmsen.