Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

Nederlandse festivals genomineerd voor European Festival Awards

Pieter Van der Meer 16 november 2018

De nominaties voor de European Festival Awards 2018 zijn bekend. Deze prijzen voor Europese festivals en hun organisatoren worden jaarlijks uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag. Tussen de kanshebbers zitten veel Nederlandse festivals. Zo zijn Concert at Sea, Lowlands en Pinkpop genomineerd in de categorie 'Best Major Festival'.

De European Festival Awards (EFA's) worden sinds 2009 uitgereikt in samenwerking met Eurosonic Noorderslag, Festivals Awards Ltd en Yourope. Deze organisatie richt zich met de awards specifiek op Europese festivals en hun organisatoren, die een belangrijke bijdrage aan de maatschappij leveren.

15 categorieën 

De awards zijn verdeeld in 15 categorieën, waarbij de winnaars op verschillende manieren zullen worden gekozen. Bij de nominaties die nu bekend zijn gemaakt wordt de winnaar bepaald door een stemronde onder fans van de festivals en een expertpanel.

Nederlandse nominaties

In de categorie Best Major Festival gaat het om een festivals met een dagelijkse capaciteit van meer dan 40.000 bezoekers. Concert at Sea, Lowlands en Pinkpop nemen het in deze categorie op tegen Hellfest en Pukkelpop. In de categorie Best Medium-sized Festival (10.000 tot 39.0000 dagelijks bezoekers) zijn North Sea Jazz en WOO HAH! de Nederlandse genomineerden tegenover Greenfield Festival en Vestrock.
 
Royal Park Live, de zomerconcerten in de tuin van Paleis Soestdijk, zijn genomineerd in de categorie Best Small Festival. North Sea Jazz is ook genomineerd in de categorie Best Indoor Festival. Lowlands en Pinkpop zijn allebei genomineerd in de categorie Line-up of the Year, samen met festivals als Hellfest en Rock Werchter.

Brand Activation Award

Aparte vakgroepen kennen daarnaast nog awards toe op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en veiligheid en de beste merkactivatie. Deze 'Brand Activation Award wordt uitgereikt  door de EMAC Group, de European Marketing & Communication Group. De genomineerden in deze categorie zijn nog niet bekend. Vorig jaar won de Miele Powerwash op Lowlands deze award.