Maandelijkse e-mail met de nieuwste en meest interessante artikelen.

Yes! Je bent nu ingeschreven voor de Livescope nieuwsbrief!

Check
 
 

ADE opnieuw grootste entreeheffende festival van Nederland

Remco Tervoort 26 november 2018

Het Amsterdam Dance Event was ook in 2017 het grootste entreeheffende festival van Nederland. Het evenement in Amsterdam trok vorig jaar in totaal 395.000 bezoekers. Bij de festivals die entree vragen, is een lichte stijging van het aantal festivals en bezoekaantallen te zien. Dit blijkt uit de Festival Monitor 2018 van Respons.

ADE was in 2016 ook al het grootste entreeheffende festival van Nederland. Het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours/Parkstadfestival Limburg staat dit jaar op nummer twee op de ranglijst entreeheffende festivals

Op de ranglijst van entreeheffende festivals bezet de Zwarte Cross de zesde plek met 220.000 bezoeken, gevolgd door Lowlands (165.00) en Pinkpop (157.00). 

De Vierdaagse in Nijmegen is het grootste vrij toegankelijke festival met 1.505.000 bezoeken. Het Breda Jazz Festival (250.000) en Parkpop (200.000) completeren de top tien, waar verder geen specifieke muziekfestivals in voorkomen.

Lichte afname totaalaantal bezoeken

Het totaalaantal bezoeken aan de festivals is iets afgenomen, maar dat is vooral terug te zien bij de gratis festivals. Bij de entreeheffende festivals zien we een stijging van het aantal festivals en bezoekaantallen.

Muziekfestivals domineren festivalmarkt

Muziekfestivals domineren nog altijd de festivalmarkt met een totaal bereik van 17,6 miljoen, verdeeld over 688 festivals. De meeste festivals vallen onder de muziekgenres EDM en pop. Daarna volgt het genre straattheaterfestivals.

Bron: Respons.nl


Headerfoto: Wikimedia (cc 4.0) Paul2